Vraha dôchodcov z V. Lehoty odsúdil súd na 20 rokov

26.09.2013 Banská Bystrica

Banská Bystrica 26. septembra (TASR) - Jozefa H., obžalovaného z vraždy manželskej dôchodcovskej dvojice v obci Veľká Lehota v okrese Žarnovica, odsúdil dnes Okresný súd v B. Bystrici na 20 rokov odňatia slobody. Pre výkon trestu bol zaradený do Ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. Zároveň mu bol uložený ochranný dohľad na tri roky.

Ako pre TASR uviedol zástupca Krajského súdu v B. Bystrici Ľuboš Murgaš, po vyhlásení rozsudku prokurátor podal odvolanie. Obžalovaný i jeho obhajca sa k rozsudku vyjadria v zákonnej lehote.

"Obžalovaný vyhlásil, že sa cíti vinný zo spáchania skutku s tým, že svoje konanie úprimne ľutuje," uviedol zástupca súdu.

Jozef H. mal zavraždiť dôchodcov 13. februára 2013 v ich rodinnom dome vo V. Lehote. K udalosti malo dôjsť po vzájomnej hádke. Oboch mal zavraždiť obzvlášť krutým spôspobom. Po bitke do nich ešte z bezprostrednej blízkosti vystrelil niekoľko nábojov. Telá potom rozštvrtil a pozostatky zanechal v rodinnom dome, ako aj na odpočívadlách ciest v levickom okrese a tiež na ďalších doposiaľ nezistených miestach.
 

Vyberte región